למה נוצרנו

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 06/01/18 23:43 יט בטבת התשעח

שאלה

שלום הרב,

רציתי לדעת למה בכלל נוצרנו? לפעמים מרגיש לי שאנחנו המשחק של הקב"ה...

שוב תודה !

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

את שואלת שאלה טובה וחשובה.

התעסקו בשאלה זו גדולי הוגי הדעות.

גם בשאלה זו כמו שאלתך הקודמת, צריך להרחיב רבות.

אכתוב בקיצור, אך אבקש שוב שתעמיקי בעניין יותר.

הרמח"ל כותב שה' ברא אותנו כדי להטיב לנו.

תכלית האדם להתענג. שיהיה לו טוב באמת.

הטוב השלם זה ההתענגות על ה'.

הדרך להגיע לכך זה על ידי עשיית רצון ה'.

ה' לא משחק בנו חלילה, אלא רוצה להטיב לנו באופן השלם ביותר (כפי שאב רוצה בטובת בנו), לשם כך הוא ברא את העולם. האדם בעולם הזה עמל ומתאמץ ומתוך כך זוכה לשכר רב.

להמשך עיסוק בנושא את יכולה לעיין בספר דרך ה' ועוד ספרים שעוסקים בנושא זה.

וכן בתשובות נוספות בנושא מתוך האתר.

בהצלחה רבה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן