למה בקשות פשוטות לא מתבצעות אלוהים כל יכול לא

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 31/12/17 16:08 יג בטבת התשעח

שאלה

אני מבקש מאלוהים בקשה שפחות תגרום לי להתבייש אני לא אפרט מה זה וזה לא מתבצע כב חצי שנה מה זה זה כואב בלב

תשובה

שלום

ה' מקשיב לכל תפילה.

כל תפילה פועלת רבות. היא פועלת עליך להרים אותך למקום גבוה יותר, והיא פועלת על המציאות. כל תפילה מזככת עוד את המציאות.

אלא שאתה רצית להשיג משהו בתפילה, והמשהו הזה דחף אותך להתפלל. אבל כנראה עוד לא היה רצון ה' שהוא יתמלא או יופיע. אבל זה לא אומר כאמור שהתפילה לא פעלה. הרי כמובן שהתפילה היא לא כמו כרטיס אשראי שמכניסים לכספומט ויוצא כסף. בתפילה אנחנו מתכווננים לרצון ה' ומתקרבים אליו.

לכן אם החיסרון עדיין קיים במציאות, אפשר לחזור ולהתפלל עליו - "קווה אל ה', חזק ויאמץ ליבך, וקווה אל ה' ". אבל אף אחד לא מבטיח לנו תוצאות.

העיקר זה לעבוד את ה' בתמימות ובשמחה, מבלי להתנות את זה בדברים שאנחנו חושבים שהוא צריך לתת לנו.

לגבי הבקשה הספציפית שלך, תחשוב היטב האם לא נכון לבקש סיוע ממישהו חכם (כמו בעל מקצוע בתחום הטיפולי) בעניין זה.

בהצלחה רבה