לימוד הלכה למעשה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 31/01/18 14:33 טו בשבט התשעח

שאלה

שלום!!

אני נער בן 14 שרוצה ללמוד הלכה ולהיות בקי בפוסקים, רק שאני לא יודע באיזה ספרים למצוא את הפוסקים ובאיזה סדר ללמוד אותם( אני יודע שמתחילים מהגמרא ואז הטור ואז מה?) אני רוצה ללמוד את כל הפוסקים( ולדעת מי הוא פוסק אשכנזי ומי לא), אשמח לתשובת הרב, תודה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד

שלום וברכה

יש ללמוד תחילה את כל הש"ס עם רי"ף ורא"ש. אי אפשר לפסוק ללא ידייעת ש"ס ופוסקים. לאחר מכן ממשיכים.

במקביל יש ללמוד ספרי קצורי הלכות כדי לדעת כיצד להתנהג.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן