לבקש

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/11/17 17:49 ד בכסלו התשעח

שאלה

כבוד הרב היקר אחותי וגיסי חיתנו בן עם איש שהתברר עם הזמן שאסור לה להיות בהריון אבל יש לה ביציות והזוג הצעיר החליט לקחת אם פונדקית הרופאים הוציאו ביציות מהאם הביולוגית וזרע מהאב הביולוגי שהזוג יהודי והאם הפונדקיאת אינה יהודיה נולדה תינוקת והבן רוצה לעלות לתורה לתת שם האם הוא יכול

תשובה

שלום וברכה

אני לא בטוח שהבנתי את השאלה.

אם אני מבין נכון, השאלה היא האם ילדה שנולדה לאם פונדקאית גויה - זכאית לקבל שם בעליה לתורה.

אם כך, הדבר תלוי במגמה. אם המגמה היא לגייר את הילדה, ולגדל אותה כיהודית - ניתן לתת לה שם, גם בשל העובדה שחלק מהפוסקים אומרים שהיא כלל לא צריכה גיור, וגם בשל העובדה שהיא זכאית לשם בדרך היהודית כחלק מהתקדמות לגיור; אם המגמה אינה כזו - איני רואה לכך מקום.

כל טוב