לא אהובה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 21/01/18 13:04 ה בשבט התשעח

שאלה

שלום, אני בת 20. מרגישה שאני תלויה במה שאנשים חושבים עלי. תמיד רוצה להיראות טוב, במיוחד ליד בחורים בסגנון שלי, כדי שיהיה עלי רושם טוב וושירצו להכיר אותי. גם ליד בנות, אני לא רוצה לביראות מוזרה לידן, רוצה שיעריכו אותי, שיאהבו אותי, שיתעניינו בי. כשזה קורה, אני מרגישה טובה ואהובה ופורחת, אך כאשר זה לא קורה ולא מתעניינים בי לדוגמא אני מרגישה שאני לא טובה ולא אהובה וממילא יורד לי מצב הרוח. במיוחד שלאחרונה חברה טובה שלי מתרחקת ממני , כבר לא מתקשרת אלי ומתעניינת איך היה לי היום, יותר אני אליה..אני מרגישה שאני קצת תלויה בה..אני מרגישה שאני פחות טובה כי היא מתרחקת.

אני יודעת שזה קורה בגלל שאני לא שלמה עם עצמי, אבל משום מה אני נותנת לאחרים את המקום לאהוב אותי או לא ותלויה במה שהם חושבים, וההרגשה שלי כלפי עצמי משתנה לפי זה. למה זה קורה? ואיך באמת באמת נהיים שלמים עם עצמנו, ולא רק בשכל להבין "שאני טובה ואהובה" אלא להרגיש את זה, להפנים את זה. כי אני יודעת את זה בשכל אבל בלב זה לא נתפס ולא מופנם כבר המון המון זמן..

תודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום יקרה,

מאוד שמחה ששלחת לנו את השאלה הזאת, מבינה מה את עוברת וזה אופייני לבנות שעוברות תהליך של חיפוש זוגיות, לפחות בהתחלה. שתדעי.

אז בואי ננסה לעשות לנו קצת סדר בדברים. תתכונני, זה הולך להיות ארוך. אבל היה חשוב לי לכתוב לך הכל כדי שתביני כמה אני מבינה אותך וכמה אני מאמינה ביכולות שלך לבנות לעצמך את החיים הכי טובים שיש.

בעיני, הדרך שלך להתחיל לחולל שינוי בתוכך מתחיל בלקבל את עצמך כרגע, עם כל מה שיש בתוכך, עם ההיסוסים וההתלבטויות, עם הנטיה שלך לראות את עצמך מבפנים ביחס ישיר לאיך שאת חווה את מה שאחרים חושבים עליך. ולא להאבק ולא להגיד לעצמך מילים רעות ולא להחליט שבגלל זה את בנסיגה ושאת שווה רק שתהיי רשימה של דברים שחשובים לך שיהיו שם בדיוק מתי שאת רוצה.

דבר ראשון שאת הולכת לעשות זה קודם כל לקבל את עצמך. לאהוב את מי שאת בלי תנאים. לקבל את עצמך כמו שאת. גם עם הדברים שאת פחות רוצה שיהיו לך בפנים. גם עם התחושות הקשות שמלוות אותך עכשיו. כולנו אנשים מורכבים. יש בנו כל מיני פנים של טוב וגם רע וחולשות ונפילות, כי אנחנו בני אדם, וכמו שאת יודעת באנו לעולם הזה כדי לעבוד. כל עבודת נפש שהיא, מחייבת אותנו בעמדת מפתח ראשונה של לשמוח במי שאנחנו. להרגיש טוב כלפי הקיום שלנו ולחזק את עצמנו מבפנים. הבסיס במפגש שלנו עם עצמנו הוא היכולת לקבל את מי שאנחנו, איך שאנחנו כרגע.

איך?

את אומרת לעצמך במטרה שזה יהיה לך בראש ואחר כך קבוע בתוכך: אני מרגישה שלפעמים אני ממש לא אוהבת את עצמי, לא כיף לי עם מי שאני, ובגלל זה יש לי נפילות, וזה בסדר. אני יודעת שזה משהו זמני שאני עוברת עכשיו. ברגע שאת מקבלת בתוכך את המקום הזה את יכולה להתחיל לבחור מה את רוצה שיהיה בפנים ומה לא.

העומס לא מגדיר אותך, הוא לא מי שאת באמת. אַת הנשמה שלך, הנפש שלך שכל כך רוצה לעשות טוב, שמתגעגעת לה', שרוצה להתקרב. רוצה הוכחה? נכון שהיית מוותרת עליו בכיף? יופי. אז כל מה שאנחנו מוכנים לוותר עליו בתוכינו הוא לא הכרחי לקיום שלנו והוא לא אנחנו.

אחרי השלב הזה, שהוא הכרחי לנו לכל תהליך ומפגש שלנו עם עצמנו בחיים, הכרחי לנו להיות בקשר עם הפנימיות שלנו, שלא תלויה בגורם חיצוני.

תאהבי אַת את עצמך ואל תנסי לחפש את האהבה הזו בחוץ. אל תחפשי אישורים חיצוניים למי שאת. חוסן נפשי וכוח את בעיקר נותנת לעצמך. הכוח האמתי שלך, בא מבפנים, ממה שאת אומרת לעצמך , מהקולות הפנימיים שלך. מכמה שאת יודעת לחיות באהבה ויודעת להקשיב לעצמך ולא לדחות את מי שאת בשום מצב.

אחר כך אני חושבת שכדאי שתתני אמון בעצמך, במחשבות וברגשות שלך ואז תתחילי להחליט מה את לוקחת איתך להמשך החיים ובטוב.

כשאנחנו נותנים אמון בעצמנו ולאט לאט מתחילים לאהוב את מי שאנחנו ומשמיעים לנו דיבורים של אמת ואהבה וחיזוק ולא של חולשה ורעל אנחנו יכולים להביא את עצמנו למפגש עם אחרים, בלי להתנצל על מי שאנחנו. כי מי שלא טוב לו עם עצמו לא יכול שיהיה לו טוב עם אחרים.

יכול להיות שכשאת עם אנשים מסוימים את פחות רגועה , כי את כל הזמן חושבת מה חושבים עליך, ואז הלב שלך בדופק מואץ ואת פועלת מהר. אולי אם תתרגלי נשימות, תנשמי עמוק ותרפי זה יעזור לך לחשוב בזמן אמת ולבחור איך את רוצה להיות. איך את רוצה לראות את עצמך. תתחילי לתרגל אותן כשאת לבד ולאט לאט תתחילי לצרף אותן להתנהלות שלך כשאת מול אנשים.

ועוד דבר, יודעת מי קובע מה נורמלי ומה לא? מה טוב ומה לא? מה נכון ומה לא?

ה' שברא אותך ויודע בדיוק מה את עוברת עד הפרטים הקטנים. ולא בני אדם שמסתירים מאחרים חולשות, שחיים על פוזות ואינטרסים ויודעים כל כך מעט.

אז מה שנשאר לנו זה לחפש קודם כל איך למצוא חן בעיניו, איך להיות שייכים למלכות שמים. גם שהלך לי הפוך ממה שרציתי, גם כשטעיתי, גם כשלא אהבתי איך שהייתי נראית או איך שדברתי. העולם הזה מתעתע וגורם לנו להחלש בעצם ממה שאנחנו אמורים להתחזק דרכו.

תני לעצמך, קבלה ורגש טוב וחום הלב ומילים טובות. תני לעצמך אותך.

כשתגיעי לעמדה נפשית של חיבור למי שאת תחשבי הרבה פחות על מה חושבים עליך ותרצי הרבה פחות להרשים את מי שמולך. תתחילי בהדרגה, בתהליך איטי ונכון, לעצב לעצמך תודעה שבאמת בחיים שלך, את עומדת מול אלוקים והוא זה שרואה הכל ויודע . ולו, אנחנו הולכים לתת פירוט על כל מה שעשינו היום.

תשאלי את עצמך: האם מה שאני הולכת להגיד/לעשות/להיות עכשיו יהיה טוב בעיניו? האם זה יעלה לרצון לפניו? האם הבחירה שלי מבוססת אל אמת ועל מה שטוב?

איך מתרגלים את זה במעשים שלנו?

קודם כל, להבין שזה תהליך. זה לא דבר שיקרה לנו ביום אחד, אפילו לא בשנה. זו עבודה לחיים שלמים. זה לא אמור לייאש אלא לשים אותנו במקום הנכון, לגרום לנו להציב יעדים שאנחנו יכולים לעמוד בהם וכל יום להתקדם קצת. לא להחליט על רף גבוה שקשה לנו לכבוש כי אז אנחנו מתרסקים ונמאס לנו ובא לנו לחתוך.

מציעה לך כמה דברים:

(1) יומן חיזוק ערך עצמי שבו את אוספת לעצמך רגעים טובים, מילים טובות שלך אליך, פתקים שאנשים כתבו לך שאת רוצה לשמור. וגם שם בכל פעם שהצלחת להתקרב לעצמך ולהיות קצת פחות תלויה בדעות של אחרים וקצת פחות חושבת: "מה חושבים עלי עכשיו? ואיך רואים אותי? וכמה אני שווה בגלל זה? ואם זה לא מה שאני רוצה שיהיה אז אני משפילה את עצמי ולא יודעת איך לקום מהמקום הזה" אז לראות את ההתקדמות הזאת ולחגוג אותה ולהבין שאת בתהליך בריא וטוב שבונה אותך.

(2) למלא את החיים שלך בעשייה משמחת שמחזקת אותך. זה יכול להיות במשפחה, בלימודים, בשכונה. כדאי לחשוב על משהו קטן וקבוע. אנשים שהחיים שלהם מלאים בלעשות טוב הרבה פחות תלויים בסביבה שלהם והרבה פחות מחכים לאישורים חיצוניים.

(3) דברי עם ה' במילים פשוטות, כמו עם חבר טוב. תגידי לו מה את מרגישה. תני לעצמך להתפרק מולו, להביא את מי שאת בלי פוזות. ואל תחכי לתשובות ממנו. לאט לאט תרגישי איך את מקבלת מענה עוטף, אוהב, מחזק ומנחם.

מקוה שקצת עזרתי,

אם לא מוזמנת לשאול שוב.

רק טוב ושמחה,

ממני נועה, חברים קשיבים

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן