כשרות

חדשות כיפה רבני כושרות 15/01/18 15:14 כח בטבת התשעח

שאלה

שלום רב,

היום הגעתי הביתה וראיתי שניצלים מונחים על השולחן, הכנסתי חתיכה לתוך הפה לעסתי ובזמן הלעיסה נזכרתי שעוד שעה אני צריך ללכת לגלידריה, ( יש לציין שלא בלעתי את החתיכה ירקתי אותה ושתפתי את הפה מיד)

האם מותר לי לאכול חלבי או עלי לחכות ?

תשובה

שלום וברכה

ישנה מחלוקת הפוסקים האם הסיבה להמתנת שש שעות היא משום טעם הבשר שבקיבה, או משום הבשר שבין השינים. למעשה אנחנו נוהגים כשתי הדעות, וגם מי שלעס ולא בלע - צריך להמתין שש שעות.

ולפי הצער השכר, והקב"ה ישלם גמולך על הקפדתך במצוות גם כאשר קשה ולא נוח.