כשרות

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 09/01/18 09:58 כב בטבת התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול בנושא כשרות:

אם בישלתי מאכל פרווה בסיר פרווה בעזרת כף בשרית\חלבית, האם זה הופך את המאכל לבשרי\חלבי?

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה!

המאכל פרווה.

בברכה

יוגב כהן

הר ברכה

להרחבה הלכתית - יש כאן שני נושאים:

1. נ"ט בר נ"ט - נותן טעם בן נותן טעם - שימוש בכלי בשרי למאכל פרווה לא הופך אותו לבשרי לכו"ע בדיעבד, ויש מתירים אף לכתחילה אפילו 'בן יומו'.

2. לרוב, "סתם כלים אינן בני יומן" ולא השתמשו בכפות תוך 24 שעות לבשרי או לחלבי בכלי ראשון (היינו לערבב את המאכל בסיר שנמצא על האש בכיריים) - כך שאין בעיה כלל במאכל).