כשרות

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 19/11/17 22:07 א בכסלו התשעח

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

האם מותר לעשות בייביסיטר בבית חילוני, בו אני גם צריכה לעיתים לבשל לתינוק (מאכלים פרווה, אך כלים לא כשרים).

בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה,

ראשית, ישנם בתים של חילונים שמקפידים על כללי הכשרות בסיסיים, ולכן שאלתך היא במקרה שהכלים שהם ספק טרפים ולא וודאי טרפים.

מעבר לכך, יש לנו כלל "סתם כלים אינן בני יומן", משמעותו של הכלל הזה שמן הסתם הטעם הבלוע בכלי הוא טעם פגום שאינו אוסר בדיעבד.

ולכן מכיוון ששאלתך היא לגבי בישול בכלי מבלי לאכול ממנו, ואינך מבשלת בשר בחלב ממש - אין בכך איסור עצמי.

ואף אם תצטרכי להגיש לתינוק את האוכל כחלק מתפקידך אחר כך - זה מותר.

בהצלחה רבה,

הלל