כשרות תבלינים

חדשות כיפה רבני כושרות 16/10/17 14:26 כו בתשרי התשעח

שאלה

שלום רב,

ביו"ד סוף סי´ קיד´ מביא השו"ע ע"פ הרשב"א איסור לקנות "כרכום" מחשש לזילוף יין. לפי דברי הש"ך במקום, נראה שכיום אין חשש לרכוש תבלינים מעכו"ם, (אף אם נחשוש לעירוב של איסור - הרי התבלין בטל ב-60 בתבשיל, וכיוון שמדובר בספק - לכא´ הדבר מותר)

לפי דבריו, האם מותר כיום לקנות מדוכנים בהם מוכרים תבלינם ללא כשרות? מה הם הספקות שקיימים מעבר לחששות שציין הש"ך.

בתודה מראש,

תשובה

שלום וברכה

גם כיון בתבלינים טחונים מוסיפים לעיתים חומרים שונים כמו שמנים (שעלולים להיון מן החי, או שלא הופרשו מהם תרומות ומעשרות) וקמח (שעלול להיות בו איסור חדש).

כמו כן יש לברר את כשרות התבלין עצמו, ואופן הקלייה שלו (האם נקלה בכלים כשרים בלבד?)

על אף שדברים אלו בטלים בשישים בתבשיל - ישנו צורך בכשרות משום ש'אין מבטלים איסור לכתחילה'.