כשרות שוקולד מהדיוטי פרי

חדשות כיפה רבני כושרות 04/05/18 01:45 יט באייר התשעח

שאלה

היי לפני שבוע טסתי ליוון ועברתי בהלוך דרך הדיוטי פרי בארץ(!), בלי לשים לב אני ואימי קנינו שוקולדים שלא כתוב בהם את האותיות k או u שמסמלים את הכשרות. אחד מהשוקולדים שקנינו בלי אותיות הכשרות הוא m&m (עדשי שוקולד), ובמרכיבים כתוב שזה מאבקת חלב פלא וכו, אני אוכלת חלב נוכרי אז זה מותר? ליתר ביטחון אני מצרפת את כל הרכיבים כי אולי הבעיה בכשרות היא נובעת ממקור אחר:

סוכר, עיסת קקאו, אבקת חלב פלא , חמאת קקאו, לקטוז, אבקת מי גבינה(מחלב), עמילן, סירופ גלוקוז, מייצב (גאם ערביק) צבעי מאכל, מתחלב( לציטין וסויה) , דקסטרין, חומר הזגה(שעוות קרבונה) שמן קוקוס, מלח, תמצית וניל טבעית , חומרי טעם וריח.

אלו כל המרכיבים כתבתי את מה שכתוב במדבקה. אשמח לעזרה ! תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

בעית כשרות יכולה להיות בכל אחד מהמוצרים שהזכרתם:

- האם הבישול נעשה על ידי ישראל או על ידי גויים? כמעט כל מוצר מבושל ללא כשרות הוא בישול גוי.

- האם הכלים שבהם השתמשו הם כלים כשרים? רבים אינם מודעים אבל כיום רבים מהמפעלים מבשלים בשיטת הקיטור, המשמעות היא שיכול להיות שבקומה אחת מייצרים מוצר כשר, ובקומה מעל מוצר שאינו כשר, אך מערכת הקיטור משותפת לכל המפעל וכל מה שמיוצר בו אסור.

- חומרי טעם וריח - יש כמה עשרות אלפי סוגים של חומרי טעם וריח, רבים מהם אינם כשרים משום שהם מופקים מחרקים, בעלי חיים שאינם כשרים, יין נסך וכדומה.

משום כך - אין לאכול את המוצר ללא כשרות.