כשרות חרקים

חדשות כיפה רבני כושרות 09/05/18 11:45 כד באייר התשעח

שאלה

בס"ד

שלום וברכה לרב,

קניתי כרובית קפואה של רמי לוי (מיצור של פרי הגליל).

האם מותר לאכול אותה?

אם אני רוצה לטחון אותה לקוסקוס האם אז זה אפשרי?

תודה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אסור לטחון מאכל נגוע כדי לבטל את האיסור שבו.

אם ללא שום קשר לנגיעות אתם מעוניינים להשתמש במאכל כשהוא טחון, וכך הייתם נוהגים גם אילו היה מדובר בכרובית מפוקחת - יש מתירים ויש אוסרים.

מן הנסיון שלנו לא כל טחינה טוחנת את החרקים. באתר שלנו למשל תוכלו למצוא תיעוד של תוצאות בדיקות חרקים בריבות, וכמעט בכולן נמצאו חרקים שלמים. תוצאות דומות מצאנו בפסטו, בממרח תמרים ועוד.

לכן רק בטחינה שהופכת את הירק ממש למחית - התולעים נטחנות, ורק אם ממילא התכוונו לטחון דק כל כך - יש למקילים על מי לסמוך.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן