כשרות הבשר

חדשות כיפה רבני כושרות 30/01/18 09:05 יד בשבט התשעח

שאלה

בשנים האחרומות התעוררו ספקות לגבי כשרות הבשר והעופות,לגבי הרב מחפוד כבר יצאו נגדו גודלי ישראל לפני חמש עשרה שנה וידוע שהוא מחטיא הרבים .שאלו את הרב חיים קנייבסקי שליטא אם הוא מכיר כשרות של בשר ועופות שאפשר לסמוך עליה?הרב ענה:לא מכיר

שאלו אותו עוד שאלה מה לעשות אם כלים שבישלו בהם בשר ועופות משחיטה תעשיייתית ,זה אומר כל הבדצים המוכרים הרב ענה:להגעיל ,את הכלים משמע שהכלים היו טרפותוהרב עובדיה יוסף זצל בזמנו אמר שאין סיכוי שבשחיטה תעשייתית יוצא להם 60 אחוז הרב אמר אולי רק 20 אחוז

הרב עמאר אמר שהוא בעצמו ראה שלוקחים טרפות וכותבים על זה חלק בית יוסף

ובניקור יש ערבים שמנקרים שממש אי אפשר לסמוך עליהם

ועם כל השחיטה הפרטית עם מיטב השוחטים בארץ שהרב אמנון יצחק שליטא עושה מתוך מאה עגלים יוצא להם שלוש ולפעמים אפס

אז איך בשחיטה של בד"ץ הכל טוב חלק בית יוסף ומוכרים לנו הכל כרגיל

והחפץ חיים אמר שהנסיון האחרון בדור האחרון יהיה במאכלות אוסרות ,ופה נדע מי זכאי ומי חייב

מכל זה יש ספק גדול וספק דאורייתא לחומרא צריך להחמיר !!!!!

אז לכן מי שאוכל משחיטה תעשייתית ומכל הבדצים האלו הוא אוכל נבלות וטרפות שהחפץ חיים אמר שעל פעם אחת שמישו אכל נבלוה וטרפה לא יצא מהגהנום

וכתוב שאדם יתרחק ממאה שערי היתר ואל יתקרב לשער אחד של איסור!

אז מכל זה יוצא ספק די גדול וספק דאורייתא לחומרא -צריך להחמיר ולא לאכול

מה הרב אומר על הדברים?

תודה רבה ובהצלחה!

תשובה

שלום וברכה

ספיקות אינם ניזונים משמועות רעות ורכילות. אלא ממידע בשטח.

בפרט כאשר שמועות אלו מוציאות שם רע על תלמידי חכמים גדולים ויראי שמים שנותנים את הכשרות לאותן המקומות.

אנחנו ביקרנו (גם ביקורי פתע) במשחטות עשרות ואולי מאות פעמים, וברוך ה' המצב אינו קרוב כלל למצב שאתה מתאר.

אכן בחלק מהמשחטות יש מה לשפר, ובשל כך יש לנו רשימה של משחטות מומלצות ברמת כשרות גבוהה, שעליהן אנו יכולים להעיד כי השחיטה מתבצעת בהן כדת וכהלכה.

תוכל לצפות ברשימה בקישור זה:

https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=281&lang=HEB