כשרות גלטין

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/02/18 16:15 ה באדר התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

המליצו לאשתי לקחת ג'לטין כתוסף תזונה, כטיפול מונע לחיזוק עצמות, שיער, עור וכד'. את הגל'טין לוקחים בכפית ומערבבים בכוס חלב או מים ושותים. קנינו ג'לטין באינטרנט עליו מצוין שהוא "ג'לטין בקר - פרווה". תהיתי איך ג'לטין מבקר יכול להיות פרווה, וראיתי באינטרנט תשובה של הרב שמואל שפירא ולפיה גלטין בקר נחשב פרווה מכיוון שהוא נחשב כחומר חדש שאינו שייך הלכתית לבהמות ממנו הופק, וכן בגלל שהוא בטל בשישים. השאלה שלי: האם גם כשלוקחים כפית של גלטין ומערבבים בכוס מים הוא עדיין נחשב ככשר פרווה, או שבמקרה כזה הוא כבר לא בטל בשישים ואז הכשרות שלו משתנה?

תודה

תשובה

שלום וברכה

אני לא בטוח שהבנתי את השאלה.

הביטול בשישים הוא אכן נימוק מסוים, אבל לא הוא הנימוק העיקרי.

הנימוק העיקרי של המתירים, למן ר׳ חיים עוזר זצ״ל ואחרים, הוא שתהליכי העיבוד הביאו לכך שהג׳לטין כבר אינו מקושר לבהמה ממנה הופק.

לא זו בלבד, אלא שהוא לא חומר אכילה, וזו אכילה שלא כדרכה, בעיקר כשמדובר בכמות כזו גדולה.

לפיכך, ניתן לסמוך על כך.

כל טוב