שאל את הרב

כשרות בחוץ לארץ

חדשות כיפה רבני כושרות 16/10/17 15:07 כו בתשרי התשעח

שאלה

שלום, בעוד כחודשיים בעז״ה אני מתכננת לטוס ללונדון, מבחינת אוכל תכננתי להביא קופסאות שימורים מהבית ובשבת להתארח בבית חב״ד. אבל רציתי לשאול אם יש מאכלים שיש היתר לקנות בח״ול גם אם אין עליהם הכשר כגון ירקות, לחם, ביצים..אשמח לתשובה ולהסבר רחב יותר של מה מותר ומה אסור לאול בחו״ל ואיזה סימן מסמן מוצרים כשרים בחו״ל.

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

שלום וברכה

נושא הכשרויות בחו"ל בעייתי מאוד.

ישנן מוסכמות רבות המקובלות בפי כל שאינן נכונות כלל, למשל רבים חושבים שניתן לקנות קוקה קולה בלא הכשר - למרות שהדבר אינו נכון.

גם רמת הכשרות של מערכות הכשרות בחו"ל נמוכה בהרבה מרמת הכשרות בארץ, הם מסתמכים רבות על קולות ודחקים הלכתיים, ומתקשים בהשגחה ישירה על כל המוצרים. להרחבה ולרשימת הכשרויות המומלצת על ידינו ראו כאן: https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=411938&lang=HEB.

ככלל ניתן לומר שללא כשרות אפשר לקנות בחו"ל רק מוצרים שאינם מעובדים (פירות וירקות טריים, אורז וקטניות יבשות) וכן ספרייט של חברת קוקה קולה הידוע ככשר גם בלא הכשר. (ישנם מוצרים הידועים ככשרים במדינות שונות, לשם כך יש לפנות למומחי הכשרות באותו האזור. ניתן לפנות אלינו שוב עם שם המדינה המבוקשת כדי לקבל איש קשר לשם כך)

מאפים - בוודאי שלא ניתן לקנות בלא הכשר, גם בלחם הכי פשוט מערבים היום עשרות חומרים, זאת מלבד החשש בכשרות המרגרינה והשמן שמורחים על התבניות. חשוב לדעת שגם כאשר יש כשרות - רבות ממערכות הכשרות בחו"ל מקילות במנהג 'פת גויים' שבארץ נהגו להחמיר בו.

בישולים בבית המלון ובמסעדות - לא ניתן לאכול בלא הכשר, ואפילו מוצרים פשוטים מאוד, מלבד איסור בישולי גויים, וכשרותם של הכלים, כיום בכל דבר פשוט מוסיפים תבלינים רטבים ועוד.

לסיכום - יש להשתדל הצטייד במוצרים כשרים מהארץ ככל הניתן, ולהסתמך בחו"ל על מוצרים שאינם מעובדים בלבד. הכי חשוב - שלא להסתמך על שמועות שונות שאינן מבוססות, אלא לברר כל עובדה על בוריה. כמו שאנחנו מקפידים בעניני בריאותנו ובעניינים חשובים אחרים, כך נקפיד גם בעניני הכשרות החשובים כל כך.

כתבות נוספות