כפרה על הלבנת פני חבירו ברבים

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 19/11/17 18:48 א בכסלו התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב אני נמצא בבני עקיבא בתור מדריך ובצחוק צילמתי מדריכה אחרת ושלחתי לקבוצה עם הרבה ילדים (בווטסאפ עכשיו אפשר למחוק הודעות אצל כולם) ומחקתי ואז ילד בא אלי ואמר נבו התמונה שמחקת מופיעה אצלי, אני לא יודע איך לכפר על הלבנת פנים זו אשמח אם כבוד הרב ייתן לי את הדרך הנכונה תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

זה באמת מקרה לא נעים, ופוגע שהתורה וחז"ל, הזהירו אותנו מאוד מאיסור הלבנת פנים בכלל, ובמיוחד שזה מתרחש בציבור.

משאלתך אני מבין, שאתה מצטער על כך מאוד, ואפי' נסיתה למנוע פגיעה, אך לא כ"כ בהצלחה. בכל אופן זה מהלך חשוב מאוד שלך, בתהליך התשובה.

על מנת שתהיה תשובה שלימה, אני מציע לך לעשות עוד כמה פעולות בעניין: א. לבקש את סליחתה, של אותה מדריכה בפניה, ובפני כל אלו שראו את אותה התמונה.

ב. לקבל על עצמך, לא לעשות כאלו דברים, והדומים להם בעתיד.

ג. להעביר פעולה בנושא, על איסור הלבנת פנים בכלל, ובמיוחד הזהירות הרבה שצריך לעשות, בשימוש בוואצאפ או בהודעות וכדו' , כדי לא להגיע להלבנת פנים, וכל מיני איסורים .

ובעז"ה תתפלל שהיא תסלח לך, וכן משמיים יסלחו לך...

ברכה והצלחה