כניסה לבית קברות אחרי שינוי שם משפחה מכהן

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/05/18 13:48 א בסיון התשעח

שאלה

שבוע טוב

יש לי שאלה שעלתה לי לאחרונה.

אני שמעתי שאנשים בעלי שם משפחה כהן, אסור עליהם להיכנס לבתי קברות ועוד כמה דברים שאני לא בטוח לגביהם.

השאלה שלי היא, אם אישה בעלת שם משפחה כהן, מתחתנת ושם משפחתה משתנה לשם אחר, החוקים הנ"ל עדיין חלים עליה? למרות ששמה הוא לא כהן? היא תוכל לדוגמה להיכנס לבית קברות?

ועוד שאלה, אם שם משפחתי הוא כהן, ואני רוצה להיות נוכח בהלוויה בבית קברות, האם מותר לי? או שחל עליי האיסור למרות הנסיבות הנ"ל?

תודה רבה ושבוע טוב :)

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

הדין לא שייך לשם משפחה, אלא כל מי שהוא "כהן" אסור להטמא למתים, לפעמים יתכן ששמו כהן אבל יש גם כהנים בעלי שמות אחרים. בכו"א אשה לא נאסרת בכך. ולכן היא יכולה להכנס לבית עלמין.

חודש טוב ומבורך

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ