כמות נרות שבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/11/17 22:30 ב בכסלו התשעח

שאלה

שלום לכב' הרב

תמיד נהגתי במשך שנים להדליק נרות שבת כמספר הנפשות של משפחתי (כולל הנכדים), נר עבור כל אחד ואחד.

לאחרונה בגלל שמספר הנרות הוא כה רב, רציתי להתחיל להדליק 2 נרות בשבת.

האם יכולה פשוט לנהוג כן או שמא ייחשב לי כאילו אני מפרה נדר מאחר שנהגתי כך הרבה יותר מ- 3 פעמים?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מצאתי בפניני הלכה תשובה בדיוק לשאלתך, אני מצטט:

"ומי שכבר נהגה להדר ביותר נרות, תמשיך בהידורה. ואם היא רוצה להפחית, רשאית, ובלבד שתעשה התרת נדרים (עיין שש"כ מג, ג)."

תבקשי מבעלך או שתיגשי לרב הקהילה שלכם, לערוך לך התרת נדרים, זה לא קשה ולא מסובך.

התשובה של הרב אליעזר מלמד שליט"א במלואה:

http://ph.yhb.org.il/plus/01-04-03/

בתפילה שנזכה לראות את כל בתי ישראל מאירים באור שבת קודש