כלים שגוי בישל בהם

חדשות כיפה רבני כושרות 08/02/18 13:37 כג בשבט התשעח

שאלה

שלום רב,

לסבתי יש עובדת זרה.

לעיתים העובדת הזרה מבשלת לעצמה בסירים בבית (כאשר כל המוצרים כשרים).

במידה וסבתתי מבשלת אוכל באותם סירים- האם האוכל נאסר באכילה?

אודה לתשובה,

הדס

תשובה

שלום וברכה

השולחן ערוך (יו"ד קיג, טז) פוסק שכלים שבישל בהם גוי טעונים הגעלה. אך בדיעבד אם בישלו בהם בלא שהגעילו אותם המאכל אינו נאסר.

הש"ך (ס"ק כ) מעיר שבכך יש להקפיד כאשר עובדים גויים מבשלים לעצמם בכלים של בעל הבית, ויש להגעילם לפני השימוש בהם

משום כך - אם בידך להשפיע על סבתך לייחד סט כלים לעובדת הזרה - כך יש לנהוג. אך גם אם דבריך אינם נשמעים - בדיעבד המאכל אינו נאסר גם כאשר בושל בכלים אלו בלא הגעלה.