כיצד להכשיר פרגולה מאלומיניום לסוכה?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/12/17 23:26 יט בכסלו התשעח

שאלה

בסד

לאחר עיון בתשובה באתר באותו נושא לא הבנתי האם ניתן לשים על הגג שעשוי אלומיניום קרשים ועליהם סכך?

ויש מי שאומר שמותר להעמיד בדבר שמקבל טומאה מדרבנן - אבל עיין (שם בכה"ח ס"ק נ"ח וס"ק טו"ב) שמשמע שגם בדבר שמקבל טומאה מדרבנן אסור.

ולפיכך אין לסכך בסוכה שעשויה מברזל או מכל דבר שמקבל טומאה ואפילו מדרבנן אלא יש לשים על הברזלים עץ שכשר לסכך בו ועליו לשים את חסכך כדי שיהא מעמיד דמעמיד.

מה צריך להיות המרחק במעמיד בין לוח ללוח שמקבל טומאה .שיהיה ניתן להניח עליו את הקרשים

ועליהם את הסכך?

או לכתחילה לשים בין לוחות האלומיניום קרשים ועליהם את הסכך? ומה צריך להיות המרחק ביו לוח ללוח?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש להניח על המסגרת המתוארת קרשים שיחזיקו את הסכך, ובכך הסוכה תהיה כשרה. בין קרש לקרש כדאי ד' טפחים 32 ס"מ.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ