כיסוי ראש לגרושה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 02/07/19 17:33 כט בסיון התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בעלת תשובה כ3 שנים.כמובן אחד הדברים שקיבלתי על עצמי הוא כיסוי ראש מלא.

בת 33 אמא ל3 ילדים.

כרגע אני ובעלי בתהליכי גירושין.

הוא עזב את הבית ללא שום סיבה שמתקבלת על הדעת לאחר מכן גיליתי שהוא בוגד בי.

מה שגרם לי לעירעור נפשי וחוסר ביטחון מוחלט.בקרוב אקבל את הגט בעז''ה.

השאלה היא: לאחר הגט האם אוכל להסיר את כיסוי הראש על מנת שאוכל להרגיש בנוח ולהתחיל פרק ב' בעז''ה?

האם ניתן להקל בעניין?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום,

הצטערתי מאוד לקרוא את הסיפור שלך, לא קל. אני שומע נחמה קטנה בכך שהגט קרוב בעזרת השם ותוכלי להתחיל פרק חדש בחייך.

העיקרון הבסיסי הוא שכל מי שהייתה נשואה צריכה ללכת עם כיסוי ראש, גם אם התגרשה או התאלמנה. ורק רווקה פטורה מכיסוי ראש.

יחד עם זאת, חובת כיסוי הראש לפנויה הוא מדרבנן, לעומת אשת איש שחיובהּ מדאורייתא.

לכן, על אף האיסור ללכת עם פאה נכרית, אפשר להקל לגרושה לחבוש פאה נכרית.

בנוסף, ​אם ירצו להכיר לך או את תרצי להכיר, מן הסתם הוא ידע שאת גרושה+3 (בהנחה שאנחנו לא מסתירים פרטים כאלו), ייתכן שיעדיף להכיר גרושה עם יראת שמים וכיסוי לראשה, מאשר בלי.

(מקורות: ​שו”ת אגרות משה אבן העזר חלק א סימן נז | שם, ​חלק ד סימן לב אות ד | יביע אומר חלק ד אבן העזר סימן ג)

מאחל לך הרבה הצלחה בחיפוש החדש,

ומי ייתן ותזכי לבניין עדי עד מתוך שמחה ונחת

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן