כיבוד הורים

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 27/01/18 23:36 יא בשבט התשעח

שאלה

שלום ובוקר טוב. הייתי רוצה לדעת אם כאשר אחד ההורים מבקש ממני להישאר בבית ולא ללכת לעבודה כדי לעזור לו בעינייני העבודה שלו יש להקשיב לו ולכבד את רצונו?

יש לציין כי ההורה לא אדם מבוגר והעזרה שאותה ביקש היא גם לא עזרה פיזית. בנוסף אני סטודנטית שעובדת פעמיים בשבוע, ובחודש האחרון החסרתי שבועיים מהעבודה. ואני לא מציינת זאת בגלל ההפסד הכספי, אלא מהחשש שבסוף אאבד את מקום העבודתי.

תודה רבה, יום טוב!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

אם בקשת ההורים, יש בה חשיבות, וצורך גדול ולא סובל כל דיחוי, צריך להקשיב להורים, או לכל הפחות, לדאוג למשהו אחר, שיעשה את רצון הורייך.

אך אם זה דבר שלא דחוף, ויכול לעשות בזמן אחר, וזה גם דבר שחוזר על עצמו מס' פעמים, את צריכה לומר להורייך בנחת, שכרגע זה לא מסתדר, ושאת חוששת להפסיד את עבודתך. ואח"כ למצוא זמן אחר, שיותר מסתדר לך, על מנת לעזור להורייך.

ברכה והצלחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן