כוח המילה

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 22/10/17 09:30 ב בחשון התשעח

שאלה

ב'ה

בוקר טוב לכבוד הרב

אתמול נערכה אזכרה לאמי היקרה. על ידינו היתה חלקת קבר ריקה שאולי מישהו רכש. בתי היקרה בת ה18 אמרה בבדחותא שזה בשבילה. אני יודעת שצריך זהירות בדברינו...שיש כוח למילים. כעסתי ובקשתי שתאמר מיד ';בטל ומבוטל'. אכן אמרה. אני חרדה ודואגת. האם ניתן לעשות עוד משהו?תפילה מסוימת?

תודה לרב מראש. זהבה.

תשובה

שלום, אכן חז"ל למדו מהפסוק מאיוב "ברית כרותה לשפתיים" - שצריך להיזהר מלהוציא מהפה דברים שיכולים להזיק לאדם.

במקרה שלך, כל זמן שהבת לא הוסיפה את המילים : בהקדם, במהרה וכו', נראה שאין חשש כי לקנות חלקת קבר אינה יוצרת נזק.

בשורות טובות

יוגב כהן

הר ברכה