כבוד ה'

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 24/12/17 14:54 ו בטבת התשעח

שאלה

שלום למורנו ורבנו !

אני לומד בישיבה ואני נוהג שלא להיכנס לבית הכנסת ובית המדרש

כשאני לבוש בבגדי לילה משום כבוד ה' והשכינה וזה נקרא מקדש מעט

ואפילו שאני לבוש אבל אני עם נעלי בית נוהג לא להיכנס

וגם לא להתפלל כשאני לבוש כמו שאמרתי לעיל משום כבוד ה'

ורציתי את דעת הרב בזה אם מנהג שטות הוא או שהוא מנהג חשוב מאוד ?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

באופן כללי, יש להבחין בין עיקר הדין לבין חסידות אישית.

מעיקר הדין, אין להיכנס בלבוש חושפני לבית הכנסת, כדוגמת חולצות ללא שרוולים או מכנסיים מאד מאד קצרים.

חסידות, זוהי מנהג אישי של האדם, שרוצה לקבוע יראת שמיים וכבוד המקום בליבו, ומחמיר על עצמו יותר ממה שצריך. למשל, אין בעיה להיכנס עם סנדלים או נעלי בית לביהכ"ס.

כך למעשה, אין זה מנהג שטות, אך חשוב שתבחין בין ההלכה לבין החומרא שבחרת לעצמך, וכן אל תקבע בזה מנהג קבוע, בכדי שהדבר לא יהיה בבחינת נדר.

בברכה

יוגב כהן

הר ברכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן