יישוב קושי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/05/18 11:32 כו באייר התשעח

שאלה

הודים רבים נוהגים להזכיר בתפילתם יום יום את שלושה עשר עיקרי האמונה, שמבוססים על פירושו של הרמב"ם למסכת סנהדרין (י': א'). העיקר הרביעי הוא אני מאמין באמונה שלמה, שהבורא יתברך שמו, הוא ראשון והוא אחרון. העולם הבא הוא עולם נצחי. אין סתירה בין שני הדברים? שכן אם העולם הבא הוא נצחי איך ה' הוא האחרון?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

העיקר הרביעי הוא שהבורא הוא ראשון ואחרון. לא הוזכר עולם הבא בעיקרים, ובודאי לא הוזכר נצחיות עולם הבא, שזו מחלוקת ראשונים.

ראו בטוב ירושלים

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן