יחס ההלכה לגר ולבעל תשובה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 07/02/18 13:29 כב בשבט התשעח

שאלה

יש לי שתי שאלות שונות.

1. למדנו מתוך ספר החינוך על מצוות אהבת הגר,מה ההבדל בתכלס בין אהבת הגר לאהבת ישראל? הרי ברגע שהגוי מתגייר הוא נהיה חלק לגמרי מעם ישראל...?

2. השאלה השניה קשורה גם לגר, כתוב שאסור להזכיר לגר את עברו כגוי כדי לא לגרום לו לצער, האם ליהודי שעשה תשובה בעניין מסויים מותר להזכיר את עברו? הרי זה גם יכול לגרום לו לצער גדול..?

אשמח שתענו לשאלה ותשלחו לי לאימייל, תודה רבה!

תשובה

שלום לשואלת היקרה ויישר כח על השאלות החשובות

1. אין הבדל בין אהבת הגר ואהבת עם ישראל. כוונת הפסוקים היא, שמי שהתגייר, יש חיוב כפול לאהוב אותו! יש חיוב לאהוב אותו בתור יהודי, ויש חיוב מיוחד לאהוב אותו בתור גר.

2. בודאי, אסור גם להזכיר לבעל תשובה את מעשיו הראשונים, כך מפורש במשנה במסכת בבא מציעא - וכן נפסק להלכה

כך אומרת המשנה: אם היה בעל תשובה לא יאמר לו זכור מעשיך הראשונים

אם הוא בן גרים לא יאמר לו זכור מעשה אבותיך שנאמר (שמות כב) וגר לא תונה ולא תלחצנו:

ברכה והצלחה

טוביה

tsbias1@gmail.com