יחסים בינו לבינה ומקווה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/10/17 11:59 ל בתשרי התשעח

שאלה

שלום רב , אני בחורה מסורתית הנשואה לבחור חילוני, יש לנו ארבעה ילדים קטנים צפופים, ועכשיו אני חצי שנה אחרי לידה עם התקן, המחזור שלי הוא 7 ימים מלאים ולאחר מכן אני סופרת 7 ימים נקיים, הבעיה שזה יוצר לי בעיות עם בעלי שמתלונן שזה הרבה זמן כי גם בימים שכבר אפשר אנו עסוקים עם ארבעה קטנטנים ולא תמיד יכולים ושיכולים אז אסור.

האם יש דרך לקצר את ספירת הימים אחרי הנידה ?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריכם ישראל, לשמוע על ספור כזה מעורר כבוד כלפיך ולכפי אישך שהוא כנראה צדיק חשוב.

מבחינה הלכתית כיוון שהמחזור הוא שבעה ימים אי אפשר לקצר, אולם יתכן שאפשר באמצעים הורמונליים (אפשר לפנות למכון פוע"ה בירושלים שהם מתעסקים ברפואה והלכה וכו'), אבל זה לדעתי לא מומלץ, שמירת הגוף חשובה מאד. אולי כדאי לנסות להעביר יותר עבודות הבית לימים שבהם אסורים ולהשאיר את הימים המותרים פנויים יותר. ואולי כדאי לפעמים לקחת עזרה חיצונית מספר ימים, כדי לרווח את הזמן שמותרים. כמו כן אורך מחזור שבעה ימים כדאי לבדוק בימים האחרונים האם המראה הוא חום או אדום, ובמראות חומים אפשר להתיר לפעמים, כך שלעמים נשים צדקניות מחמירות יותר מההלכה, על כן אם הימים בשבעה נקיים המראות כבר חומים כדאי לשאול רב, והרבה פעמים אפשר להקל בימים. עוד עצה ידועה לקצור מחזור היא לשתות תה עם חליטת עלים פתל שידוע כמקצר מחזור.

חודש טוב ומבורך

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן