יום כיפור

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/09/10 21:57 ד בתשרי התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב, ברצוני לשאול מה עושה אדם כמוני, אם אני אחליט השנה שאני רוצה לצום. הרי עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא. אני אדם עם המון מחלות כרוניות ולא כרוניות ולוקח הרבה כדורים, אני אפרט אותם. כנראה על חלקם אף פעם לא שמעת. אני גם אגיד אותם בשפה פשוטה ולא בשפה המיקצועית, את המחלות, את מה שאפשר: המחלות הכרוניות הם: יתר לחץ דם, דופק מהיר, הפרעה רסטרקטיבית בריאות, אסטמה, רעד בידיים, תת פעילות בלוטת התריס, טריגליצרידים גבוהים, יש לי גם כבד שומני, אני מעשן כבד, אני עודף משקל בצורה חולנית, ויש לי ירידה ברמת חמצן בדם בשינה מתחת ל90%, גם זאת מחלה. יש לי גם סכיזואפקטיב שזאת מחלה שמשלבת סימפטומים של סכיזופרניה ומניה דיפרסיה, יש לי גם מחשבות אובססיביות וכפייתיות, ויש לי גם הרס עצמי, שאבחנו אותי עם פקטישס, שהשם של זה הקודם זה תסמונת מינכהאוזן, אבל לא כמו האם המרעיבה מירושלים שעשתה את זה לבן שלה, אני עושה את זה כלפיי.

עכשיו אני לוקח 14 תרופות שונות וסירופ אחד ו2 משאפים שונים וטיפות עיניים ביום.

אני אפרט: גאודון, סוליאן, דפלפט כרונו, טופומקס, סלאו דרלין, נורווסק, ליפנור, פנרגן, קלונקס, אלטרוקסין, רסיטל, אומפרדקס, סירופ דפלפט, טיפוט עיניים רפרש ליובש בעיניים, משאף פורדיל ומשאף מיפלוניד, אופטלגין לכאבי גב תחתון וסיאליס

עכשיו השאלה שלי היא הכדורים שלי צריכים להלקח 4 פעמים ביום וזה יוצא 24 כדורים ביום וצריך לקחת את חלקם לפני וגם אחרי אוכל

אז מה אתה אומר?

האם בן אדם עם בריאות כל כך ירודה כמו שלי באמת צריך לצום?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

רפואה שלמה מהרה מכל מחלותיך.
לגבי יום הכיפורים צריך לשאול את הרופא המטפל בך האם מותר לך לצום או לא? אם התשובה של הרופא שמותר אלא שאתה צריך לקחת כדורים, אזי אם אתה יכול לקחת כדורים ללא מים מה טוב, אם אין ביכולתך לקחת כדור ללא מים, אזי אתה צריך לקחת מעט מים ולבחוש בהם קפה או תמצית, כך שהנוזל לא יהיה טעים, ולשתות עם הכדורים.
אם תשובת הרופא שאינך ראשי לצום, אזי עליך לשתות פחות כדי שיעור שמעמעותו כל 5 דקות לשתות עד 40 סמ"ק, יש למדוד את הכמויות לפני היום הקדוש. אם אתה גם צריך לאכול (לפי הוראות הרופא) אזי מותר לאכול עד נפח של 30 סמ"ק כל 9 דקות.
אם הרופא אומר שצריך לאכול יותר יש לפנות שוב.

גמר חתימה טובה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן