יהדות אתיופיה בית המקדש והוצאת ציציות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 18/11/21 14:01 יד בכסלו התשפב

שאלה

שלום וברכה אני אמיתי אהרוני בן 13 חוזר בתשובה

יש לי שני שאלות לשאול את כבודו

א. האם יהודי אתיופיה חייבים לעבור גיור כמו שאמרו הרבי מתובביץ והרב אליישיב והרב שך ועוד

ב. האם בימנו יש מצווה לבנות את בית המקדש ואם כן אשמח אם הרב אסביר לי את הרמב ם שאומר שמשיח יבנה את בית הבחירה

ג.האם ספרדי צריך להוציא ציצית בחוץ או לנהוג כבן איש חי

תשובה

שלום

א. הרבנות הראשית הכריעה שאינם חייבים גיור מעיקר הדין. עושים גיור לחומרא.

ב. יש חובה הלכתית על כלל ישראל לבנות את המקדש. לגבי העתיד כיצד הדבר יתרחש בפועל, לדעת רש"י ותו'ס, ירד מן השמים. לדעת הרמב"ם המשיח יבנה.

עתידות לחוד והלכה לחוד. המצווה קיימת.

אמנם, אם עם ישראל אינו מעוניין בבניית המקדש, השלב הראשון בבנייתו הוא חינוך לכך. ואז כשיהיה רוב בכנסת לבניית מקדש, האומה בצורה ממלכתית תוכל לבנותו. אחרת, אם יבנה אותו אדם או ציבור מסויים, כשאין רוב באומה לכך- המדינה לא תאפשר זאת, וגם לא יהיה בכך קיום המצווה בשל היותה תלויה בעם ולא באדם יחיד.

ג. הרב מרדכי אליהו זצ"ל אמר לי שאם הדבר מוסיף יראת שמים ושמירת עיניים, גם ספרדי יוציא.

כל טוב