טלית בערבית, שתייה בפורים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 31/01/18 14:18 טו בשבט התשעח

שאלה

שלום וברכה

רציתי לשאול 2 שאלות:

1)אני מעדות אשכנז מתפלל נוסח ספרד. בערבית אנחנו לא נוהגים לשים טלית. בישיבה שאני לומד בה החזן בערבית כן לובש טלית. מה לעשות במקרה כזה. האם אני צריך להלביש טלית או שלא?

2)אני לא אוהב לשתות שתייה חריפה ובפורים המצווה היא לשתות עד דלא ידע. מה לעשות במקרה שאני לא אוהב לשתות שתייה חריפה?

בברכה

יאיר לנדאו

תשובה

בסד

שלום וברכה

א. ראוי ללבוש טלית בערבית. אם היישוב מתנגד מאד לא כדאי להביא למחלוקת אבל לכתחילה יש לנהוג בכבוד הציבור וללבוש טלית.

ב. יש לישתות קצת כמו כוס יין. וישתדל לישון.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי