טיול

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 03/01/18 09:05 טז בטבת התשעח

שאלה

שלום לרב !

אני לומד בישיבה קטנה שיעור ג

ובשביל עצת הרב אומר,

אני אוהב ללמוד וממש אוהב את התורה

אבל ידוע שכאשר אדם עושה דבר אפילו דיבור בעמלמא זה מוציא לו קצת מהתורה (כמובא במפרשים) וכל שכן אם יוצאים ורואים דברים חדשים כמו בטיול

ומנהל הישיבה אומר לי לבוא לטיול ולא מסכים לי להשאיר ואני לא רוצה

כי זה מוציא לי מהתורה ומשכיח דברים

רוצה את עצת הרב מה אעשה !

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

מציע לשוחח עם איש חינוך ומורה הוראה שמכיר אותך ואת נפשך.

בכלל, סוגיית הטיולים אינה אמורה להשפיע על יראת השמיים ועבודת ה'. אדרבה, דווקא התרעננות נפשית יכולה לתרום להתגדלות רוחנית בבחינת "ביטולה הוא קיומה", ויותר מזו, לראות את נפלאות הבריאה אמורה לעורר את האדם ליראת שמים כפי שכותב הרמב"ם.

בברכת התורה

יוגב כהן

הר ברכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן