טיול לחו"ל שהשתבש...

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/05/18 11:32 ד בסיון התשעח

שאלה

בס"ד

שלום רב,

לפני כמה שבועות טיילתי בחו"ל ונורא התאמצנו לשמור על כשרות וכך גם הצלחנו ונהנינו מאוד

אבל, כמה ימים לפני שעזבנו ראיתי הומלס באיזור בית המלון שלנו, הוא ניגש אליי ואמר שהוא במצב גוסס והוא חייב אוכל. כיוון שהוא גוי לא הרגשתי בנוח לתת לו מהאוכל(הכשר) שלי והחלטתי לא לתת לו.

לפני שיצאנו חזרה אל טיסה חזרה לא ראיתי אותו שם, החלטתי לשאול גוי מקומי היכן הוא, הוא אמר שפינו את הגוויה שלו והוא מת לפני כמה שעות.

האם אני אשמה ברצח?

בשורות טובות,

שרה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

איננו יודעים את המציאות לאשורה, מה גרם למה, ובאילו נסיבות נפטר, ועל כן אין כאן שאלת רצח בגוי, אבל לכאורה יש לדון שרחמיו על כל מעשיו, והיותו גוי לא מפחית את חיוב הרחמנות ואפילו לגוי יש לתת צדקה בודאי במקרים כאלו. על כן נראה שאין לדון על שאלת הריגה בנידון זה, אבל צריך לפתח יותר את מדת הרחמים, וכדאי לעשות טוב וחסד לאחינו בית ישראל ואם יש ביניהם גוי מותר לפרנסו על כן הרבי במדת החסד והחמלה על דל, וכל המרחם על הבריות הקב"ה מרחם עליו ומדריכו בדרך הטוב והישר.

שבת שלום וחג שמח

יהודה הלוי עמיחי