טהרה- כתמים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/10/17 00:36 כח בתשרי התשעח

שאלה

שלום רב,

אנחנו עם התקן בלרין ומאז התקנתו היו הרבה דימומים, כעת בניסיון להטהר יש כתמים מרובים והעניין נהיה כבר ממש מעיק

בשבעה נקיים כל יום יש כתם חום על הלבנים (הבדיקות עצמן יוצאות לרוב נקיות). כבר כמה פעמים שלחנו לרב שהתיר אותם ואמר שאם הכתמים בצבע חום ללא שום אדום או ורוד אז זה בסדר.

העניין הוא שכאשר הכתם טרי (רטוב) זה לעיתים נראה מעט אדמדם וכשזה מתייבש זה כבר נראה חום אז בעצם רציתי לדעת איך בודקים את הכתמים? כשהם מתייבשים?

כלומר, אם אני רואה כתם שנראה אדמדם ולאחר ייבוש חום לחלוטין זה נחשב תקין?

שאלה שנייה- האם ניתן בשבעה נקיים לשים תחתונית? מאוד לא נוח להיות בלי וגם מבחינת הכתמים אולי זה יוכל להקל?

ושאלה שלישית ואחרונה- אחרי שנצליח להטהר בע"ה אם יקרה שוב שיש כתמים חומים (בזמן טהרה). האם צריך כל פעם להביא אותם לרב לבדיקה או שבזמן טהרה זה בסדר?

אשמח מאוד לתשובתכם.

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. אין לדיין אלא מה שעיניו רואות, ועל כן הזמן שהרב רואה הוא הקובע, אבל הרב צריך לדעת את המציאות ויש פעמים שבקצה הכתם מקום החימצון נהייה יותר חום, על כן צריך להסתכל בשיקול לדעת ולהבין בעדים מסוג זה.

ב. כן אפשר.

ג. צריך להביא לראיה שאין שלו מראות אסורות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ.