טבע הנערים

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 06/12/17 22:02 יח בכסלו התשעח

שאלה

שלום הרב. ידוע חומר האיסור של הוצאת ז"ל וההירהורים בנושא וכו'. אבל מצד שני טבע הקב"ה בטבע כל הצעירים מגיל צעיר, 13 ואף פחות מכך, גיל שכמובן אי אפשר להקים בו בית, שהיצר גדול מאוד אצלם והם נמשכים וחושבים על זה הרבה ונופלים, לא נראה לי שייתכן שיש נער בדורנו שלא נפל בזה ועשה איסורים.

מכיוון שזה כל כך חמור, מדוע הטביע הקב"ה בטבע כולם ללא יוצא מן הכלל שבעל כורחם הם נופלים בזה?

תשובה

שלום וברכה,

אנו נמצאים בעולם מיוחד ומורכב, בעולם שהקב"ה טמן לנו בו הרבה אתגרים ומשימות, שלא תמיד קלות, ולפעמים אפי' קשות ביותר, ופועלות כנגד הטבע האנושי.

אך בתוך כל האתגרים והקשיים, אנו צריכים לזכור 2 דברים: א. "שלפום צערא אגרא" זאת אומרת, שככל שקשה לנו לעמוד באתגרים, ובמשימות החיים, כך השכר על עמידתנו בהם, יותר גדול.

ב. שכל משימה ואתגר שהקב"ה מעמיד אותנו בו, יש לנו גם את האפשרות לעמוד בו. וכפי שלמדנו חז"ל, אין הקב"ה מעמיד את האדם בניסיון, אלא אם כן הוא יכול לעמוד בו.

על כן, אם כל הקושי והתאוות שיש לכל אדם, אנו צריכים לתת את כל כוחותינו, ומרצינו ולעמוד בניסיונות ולרסן את תאוותינו, ואסור לנו לומר שאי אפשר לעמוד בהם.

ברכה והצלחה