טבילת כלים במקווה

חדשות כיפה רבני כושרות 12/02/18 12:28 כז בשבט התשעח

שאלה

היי כבוד הרב, יש לי שאלה בבקשה, אנחנו התחלנו בבית לעבור למטבח כשר להפריד בשרי וחלבי והגעלנו את הכלים (סכו"ם סירים וכו..) צלחות לא הגעלנו משום שהן מזכוכית.

השאלה שלי היא האם יש צורך להטביל את כל הכלים (צלחות סכו"ם סירים...) גם *במקווה* כמו שטובלים כלי חדש? למרות שהם ישנים?

אשמח להסבר

תשובה

שלום וברכה

כלים שנקנו מגוי הם טמאים בטומאת גוי, וצריך להטבילם כדי שיהיו ראויים להשתמש בקדושת ישראל.

אם לא טבלו את הכלים עד כה יש לטובלם כעת. נציין שחיוב טבילת כלים שייך רק בכלי מתכות וזכוכית למיניהם.

כמו כן יתק מן הפוסקים פטרו מטבילה כלי חשמל.