טבילה ראשונה במקווה

חדשות כיפה משיבת נפש - רבניות בית הלל 17/08/17 07:03 כה באב התשעז

שאלה

שלום רב,

האם כלה בפעם הראשונה טובלת במקווה לפני השקיעה או אחרי השקיעה?

הטבילה אמורה להיות בי"ד באלול

אשמח לתשובתכם,

בברכת יום טוב.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

התשובה ניתנה על ידי הרבנית זיוית ברלינר במסגרת מיזם "משיבת נפש - רבניות בית הלל"

שלום וברכה, וברכת מזל טוב.

בימינו נשים טובלות בלילה, לאחר צאת הכוכבים ולאחר שהשלימו את ספירת שבעת הימים הנקיים.גם כלות טובלות בלילה, בדרך כלל בערב הקודם לערב החתונה.

במקרים חריגים, כאשר הכלה אינה יכולה להשלים את ספירת הימים לפני החתונה תתכן אפשרות לטבילה ביום החתונה במהלך היום, אך אני מבינה משאלתך שלא זה המקרה.

מוזמנת לפנות אלינו שוב, אם תרגישי צורך,

בברכה,

זיוית

הרבנית זיוית היא יועצת הלכה וראש שלוחת צהלי משואות יצחק

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן