טבילה אחרי שאיבה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/10/17 23:01 כז בתשרי התשעח

שאלה

שלום רב

מתנצלת מראש על השאלה

אני ובעלי בטיפולי הפריות. אני אמורה לטבול מחר בערב

מחר בצהריים נקבעה השאיבה מה שאומר שכבר מחר הביצית והזרע יפגשו כאמור לפני המקווה.

מה המשמעות של הדבר מבחינת הנידה כמו כן האם ניתן יהיה לטבול ביום חמישי ולא מחר?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

יהי רצון שכל הטיפולים יצליחו וימצאו השליחים הנכונים לרפואת עם ישראל.

א. אין כל בעיה הלכתית בנושא.

ב. דחיה לא רצויה אבל אם יש קשיים, עייפות חולשה (שאלו סימנים רגילים לאחר שאיבת ביציות) אפשר להגיע לסיכום עם אישך ואם שניכם מסכימים אפשר לדחות ובלבד שתמשיכי את הבדיקות היומיות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן