חתכתי קשר עם בחור ופגעתי בו

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 03/04/18 10:12 יח בניסן התשעח

שאלה

יצאתי עם בחור במשך חודשיים וזה לא התאים לי, אז נפרדתי ממנו, והוא ממש נפגע.

בקשתי סליחה, והוא המשיך ללחוץ והתחלתי לענות לו בחוסר סבלנות בצורה קצת פוגעת.

נראה לי שהוא ממש נפגע ממני.

אני לא יודעת מה לעשות כי אם אשלח לו שוב סליחה הוא סתם יחשוב שיש לו עוד אופציה לחזור אלי,

אבל מצד שני השארתי אותו פגוע ויש לי ממש מצפון.

והוא באמת בן אדם טוב פשוט קשה לו להבין את זה שאנחנו שונים ולא מתאימים.

מה עלי לעשות?

תשובה

שלום וברכה,

אשרייך שאת רוצה למנוע צער מיהודי.

צריך לדעת שלקבל תשובה שלילית על קשר שאדם חפץ בו, זה לא נעים ועשוי לפעמים להיות פוגע.

לשם כך, כשחותכים קשר חייבים לעשות זאת בצורה עדינה ונעימה ככל האפשר. ובמקביל באופן החלטי כדי לא לעורר ציפיות מהצד השני שאולי יש לקשר סיכוי.

במקרה שאת מתארת, ייתכן שהבחור נפגע גם מכך שאינך רוצה בו, וגם מהאופן שהעברת אליו את המסרים במשך הזמן. לא על כל דבר יש לנו שליטה. אך על החלקים שאנו חייבים להשתדל לעשות את המיטב שביכולתנו.

הייתי מציע לך לנסות לכתוב לו הודעה יפה וברורה, שבה את מתנצלת אל האופן שהדברים נכתבו מצדך, ולא היה לך רצון לפגוע בו חלילה.

ובאותה הודעה להסביר את הדברים באופן מכבד ואינו פוגע, ולהבהיר שאינך מעוניינת לחזור אליו. ואת מבקשת שלא ינסה שוב להחזיר את הקשר.

באופן כזה, הבחור יבין את התנצלותך, ואולי יהיה לו יותר קל לקבל זאת.

חשוב לציין, שאחרי שעשית את ההשתדלות מצדך, אינך צריכה לקחת אחריות לתחושות שלו, שנותרו בגלל שהוא חפץ בך. ועלייך להמשיך הלאה בדרך.

בהצלחה במציאת זיווגך בקלות.

בברכה רבה,

הלל