חתונה אזרחית וגירושין

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 25/01/18 13:50 ט בשבט התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפני כחודש בערך הקדוש ברוך הוא זיכה ובירך אותי בהכרת בחיר ליבי שאני רואה בו בעלי ואב ילדיי בע"ה, ואכן הקשר הולך לכיוון זה ברוך השם.

אומנם, הבחור התחתן עם גויה (שלא נדע) כאשר התגורר בארה"ב, לא סיים את התהליך של קבלת האזרחות והתגרש ממנה שם. לדבריו, הוא לא היה צריך לעשות דבר מול משרד הפנים מישום שאין לזה תוקף בישראל.

- מה ההלכה אומרת בנושא?

- האם הוא נחשב לגרוש\ נשוי?

- כיצד אוכל לברר האם הוא אכן התגרש?

- כל מידע ולו הקטן ביותר יוכל מאוד לעזור לי ולמנוע ממני כאב בעתיד.

תודה רבה,

מעין מזרחי

תשובה

שלום וברכה,

אין לקשר שהיה להם, כל תוקף הלכתי, והוא לא היה בגדר של נשוי, כלל.

בעז"ה שתזכו לבנות בית כשר על פי מורשת ישראל

בניין עדי עד

ברכה והצלחה