חשש לגזל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/02/11 18:14 ג באדר א'

שאלה

אם המורה לקחה לי את הפלפון שלי ליום אחד אצלה וביום למחרת החזירה לי אותו .

אני צריכה לספר להוריי על כך מחשש גזל- כי הם קנו לי אותו והם משלמים עליו וזו זכותם לדעת מה קורה בכל מה שהם קונים לי, או שאני לא חייבת כי עכשיו הוא ברשותיי ?

אשמח לתשובה (:

תשובה

שלום וברכה

את לא צריכה לספר להם על כך. זהו דבר שהוא לשימושך, ואת כמובן חייבת שלא לעשות בו דברים נגד רצונם, אך אין חובה לספר על כל דבר שמתחולל (מצד הגזל שבדברים).
איני בטוח שהדבר הטוב בין הורים וילדים הוא להסתיר דברים, אולם זה כבר דיון אחר.

כל טוב