חריטת שם נוצרי בתכשיט

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/05/18 11:48 כו באייר התשעח

שאלה

שלום רב

אני צורף, ומוכר תכשיטים לחול דרך האינטרנט

פנה לי בחור מגרמניה, וביקש שאכין עבורו זוג טבעות זהב טהור בעלות של 777 יורו

הוא ביקש לחרוט בתוך כול אחת מהטבעות " Yeshua " ותאריך

בתחילה חשבתי שהוא מתכוון לישועה, בשפה העברית, אבל חיפוש בגוגל הראה לי שהוא מתכוון למייסד הנצרות, או לפחות כך אני מניח

עד כה, כשביקשו ממני לחרוט צלב, לא השלמתי את המכירה, עד ששמעתי את הדעה, שאין לדבר כול חשיבות בעיננו, ובעצם העובדה שאני מסרב, אני נותן לדבר חשיבות, חישיבות שאין לה שום מקום אצלנו- ואין שום בעיה שאעשה זאת

אשמח לעיצב

בברכה

א

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריך שאתה עומד בנסיונות קשים. אמנם צדקת לעניין השתי והערב שיש להמנע מכיוון שזה צורה של עבודה זרה. אבל חריטת שמו, ימח שמו, שאין זה עבודה זרה וזה לא נאסר.

ראו בטוב ירושלים

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן