חלב נוכרי והתרת נדרים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 30/01/18 08:00 יד בשבט התשעח

שאלה

לפני מספר שנים קיבלתי על עצמי לא לאכול חלב נוכרי. לאחרונה הבנתי שהחמרתי שלא לצורך ושאני יכולה לאכול חלב נוכרי ללא התרת נדרים. ללא סיבה ממש מתוך הרגל המשכתי לאכול ללא חלב נוכרי. היום זה מאוד מעיק עלי היומיום ואני מעוניינת לחדול ממנהג זה. הבנתי שכעת בגלל שהמשכתי שלא לאכול חלב נוכרי למרות שידעתי שאני יכולה לאכול אני צריכה התרת נדרים. האם הדבר נכון? ומה התנאים להתרה זו. תודה רבה.

תשובה

שלום

מבלי להיכנס לנושא חלב נוכרי והדעות השונות לגביו, אם כשהמשכת לא לאכול זה קרה בעצם שלוש פעמים, אז גם אם לא החלטת שבמודע שאת מקבלת את זה על עצמך, זה כמו נדר (אלא אם כן היית אומרת או חושבת במפורש שאת לא מקבלת את זה על עצמך).

בכדי להתיר צריך לבוא בפני שלושה גברים שמבינים בענייני נדרים (לא מומחים, אבל מבינים), לספר להם, ושהם ימצאו איתך פתח להתיר, ויתירו לך (אפשר למצוא את הנוסח בסידורים או באינטרנט).

כל טוב