שאל את הרב

חיתוך בצל בסכין בשרי

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 19/10/17 12:00 כט בתשרי התשעח

שאלה

חתכתי בצל עם סכין בשרי שאינה בת יומה, ואז טיגנתי אותו במחבת חלבי.

זרקתי את הבצל אחרי כן..

מה הדין של המחבת?

אני אשכנזיה

תשובה

לשואלת שלום,

במידה ואין הפסד או צורך גדול, יש להגעיל את המחבת.

הסבר: הבצל הוא מאכל חריף, ולכן על אף שהטעם בסכין פגום, החריפות 'מחליא לשבח' את טעם הבשר ולכן הבצל הופך בשרי.

יחד עם זאת, כתב בעל ספר 'בית מאיר' שבמקום צורך גדול, כשיש שלושה מרכיבים, גם הרמ"א יודה שהחריפות לא מפליטה טעם משובח.

וכאן יש:

1. החריף מחליא לשבח את הטעם לפגם (אינו בן יומו).

2. החריף מעורר נט בר נט (הבשר נתן טעם בסכין, הסכין נתן טעם בבצל).

3. החריף מפליט בדוחק הסכין, ללא חום.

כתבות נוספות