חזרות בלימוד תורה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 26/11/17 17:15 ח בכסלו התשעח

שאלה

שלום לכבוד הרב,

בישיבתנו הקדושה לומדים שם עיון ובקיאות

בקיאות לומדים גפ"ת בעיון לומדים הרבה מפרשים ראשונים ואחרונים

ואני ממש בקיא ומתאמץ ושולט בחומר

אך יש לי לימוד פרטי שהוא

שיר השירים עם ביאור רשי ותרגום וזה עבודה דיי קשה להכניס את הרשי ואת התרגום בפסוק עצמו ולזכור אותו

ואת שיר השירים בגלל שהוא דיי קשה אני כבר חוזר עליו פעם עשירית וכל פסוק כימעט בשיר השירים שיגישו לפני אני יכול לבארו ע"י רש"י וע"י תרגום בע"פ אבל זה דיי נקל לשכוח

אז רציתי לדעת האם לעבור לנביא אחר כבר לאחר 10 חזרות או לחזור אפילו 30 פעם עד שלא יהיה סיכוי שאשכח את זה או שמספיק קצת אע"פ שאשכח. ?

תודה רבה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום,

יישר כח על השקידה, יהי רצון שהקדוש ברוך הוא יהיה בעזרך ויצליחך במעשי ידיך!

ראשית כל, נושא הזיכרון והשכחה הוא מהנושאים המרתקים ביותר, והוא מושא למאות מחקרים בעולם.

עצותיי לזיכרון:

1. תפילה. כמובן.

2. רישום ביד. אפשר על מחברת או במחשב. הרישום יש בכוחו להפנים את הידיעות בצורה עמוקה.

3. חזרות. אני חושב שעשר חזרות זה מצויין. ואפילו הרבה. יש ערך להמתין פרק זמן בין חזרה לחזרה, כדי לתת שהות וכך הדבר מתיישב על הזיכרון.

בנושא שאלתך, חזרה רוטינית על אותו חומר בפרק זמן קצר עלולה להביא לקיפאון. אבל אתה יודע מה תחושתך בעניין. לדוגמא, אפשר לקרוא שיר השירים בכל ערב שבת ולהיזכר בדברים שכתבת.

לדעתי התקדם הלאה לנביאים, וחזור מדי חודש פעם אחת וכדומה.

בהצלחה רבה! כל טוּב.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן