זרע לבטלה

חדשות כיפה הרב אייל בן דוד 16/11/17 03:53 כז בחשון התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני בן 14 וקשה לי מאוד עם הנושא הזה.

אני מנסה מאוד אבל פעם בשבוע נופל.

אני מאוד מאוד מאוד מצטער על מעשיי ואני רוצה לכפר על כך כפרה מלאה בבקשה תסביר לי ותעזור לי קראתי שצריך ללכת למקווה ואם אי אפשר אז להתקלח 13 דקות ולקרוא כל יום את התיקון הכללי.

אני מאוד אשמח אם תעזור לי ותסביר לי מה אני צריך לעשות בשביל לכפר על מעשיי.

לבנתיים עשיתי את מה שכתבתי.

תודה רבה, שקד

(אם אפשר רק כמה שיותר מהר וסליחה אם אני מאיץ בכבודו)

תשובה

שלום וברכה

הניסיון שאתה מתאר הוא אכן הניסיון הקשה ביותר לבני הנוער כיום.

הרמב"ם מדריך אותנו שמחשבות עבירה באות רק בלב שהוא פנוי מהתורה לכן אני ממליץ לך להרבות בלימוד תורה. לשאוף ולדבוק בלימוד ככל שתוכל. זה התיקון למניעה וזוהי גם תהיה כפרתך.

ה' יהיה בעזרך!