זיווג

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/03/18 19:36 יא בניסן התשעח

שאלה

היי יצאתי עם בחור שכרגע עובר תקופה לא פשוטה לא עובד לא מוצא עבודה קשה לו כספית.

הוא טוען שמגיע לי יותר טוב ממנו.

המשפחה שלו אוהבת אותי ממש והם המשיכו לשמןר איתי על קשר וקיוו שישנה את דעתו.

הוא המשיך לשאול לשלומי לעיתים וביקשתי ממנו להתנתק לגמרי היות וזה פוגע בי.

הוא טוען שאני לא מבינה אותו ואת המצב שהוא נצצא בו כרגע בחיים.

הרב איך ניתן לגרום לו לראות שהשם יתברך לא מעוניין בכסף שלנו ובהצלחה שלנו ולא בגלל דברים כאלה נמנעים מלהקים בית כשמבחינת ההגיון אני האישה הכי טובה שיכל לקבל על פי דבריו.

אני מאמינה באמונה שלמה וקיבלתי אותו על אף הקשיים האלה וניסיתי לתמוך אבל הוא לא רואה שיש לו כרגע מה להציע לי.

שמעתי פעם בהרצאה שהרב אומר שצריך להתחתן גם כשיש בעיות ושהשם מסדר הכל אם הולכים באמונה ובדרכו.

מה ניתן לעשות?

תשובה

שלום

אני מסכים איתך לחלוטין שנימוקים שכאלה הם לא סיבה להתחתן.

אולם ביחס לדרך להביא אותו להבנה של זה, אני לא חושב שזה התפקיד שלך, אלא אולי של בני משפחתו או חברים קרובים ואולי הוא צריך סיוע וייעוץ מקצועיים, אבל זה חייב לבוא מתוך הכרה שלו בזה שיש בעיה ושצריך לפתור אותה.

את בהחלט יכולה להתפלל על זה, אם כי גם זה יכול להיות בעייתי אם זה יגרום לך להיות תקועה בציפייה לשינוי.

בהחלט יכול להיות, וזה קצת נראה ככה, שכרגע זה לא הזיווג שלך, ואת צריכה להשתחרר ממנו ולחפש את זיווגך במקום אחר. תבדקי היטב מה באמת רצון ה' ממך בשלב זה.

בהצלחה רבה