זיווג

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/12/17 12:04 ו בטבת התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב ,

כבר שנים שאני מחפש זיווג ובאמת שאיני מבקש דברים מיוחדים

ולא מצליח למצוא את זיווגי ,

לפעמים זה מאוד מייאש אותי שאני רואה שאנשים שאני מכיר כן מוצאים ואני לא מצליח.

יש רגעים שאני אומר למה לא לצאת עם חילוניות ששם הבנות לא מתייחסות כמו שהבנות דתיות יותר קשות .

האם יש סגולה למציאת זיווג ?

אמנם זה לא הכל בחיים זיווג , אבל עדיין זה מאוד מעציב אותי אני כבר בן 27 והזמן עובר מהר מאוד .

כמה שאני שמח ,תמיד בתוך הלב מאוד מעציב אותי שעדיין לא מצאתי את הזיווג .

תשובה

שלום וברכה

אני מבקש להיות שותף אתך במצוקתך.

אנחנו לא יודעים את סוד הזיווג. לא לחינם אמרו לנו חכמים כי כביכול ריבונו של עולם עוסק מיום סיום בריאת העולם – בזיווג זיווגים. זהו סוד נעלם מי יכרות ברית עם מי, ומי קשור באמת עם מי. גם הניסיון לקבוע באופן מוחלט אלו תכונות מבטיחות זיווג מהיר, והאם זיווג מהיר מבטיח גם חיים טובים וכדו' – הוא ניסיון שהוא די נואל.

האם יש קבוצת בנות שאצלן זה "קל" יותר ? מסופקני. אני מעריך שיש כאלה וכאלה בכל חברה, באחוזים יחסית דומים, ובכלל – בסופו של דבר אתה מחפש רק אחת. לא יותר מכך.

אני מכיר הרבה סגולות למציאת זיווג, שכולן הן סגולות גלויות: דמות אסתטית, קשובה, דיאלוגית אמיתית, מפרגנת, מחפשת את האור והטוב בשני, מוציאה מעצמה את הטוב שבה, ועוד תכונות פשוטות יסודיות שאהובות על אנשים ונשים, ועל ידי כך מוצאים את הדרך להתקרב האחד לשני. בוודאי שהשמחה היא חלק מהתכונות האהובות, והתסכולים הם חלק מהתכונות האהובות פחות אם בכלל, אבל לא תמיד זה נתון לבחירה שלנו.

מה אני מציע אפוא לעשות ? לחפש חבר קרוב מאוד, חבר נפש, ולבקש ממנו לומר בכנות שלושה צעדים שאתה יכול לעשות למען הפיכתך למי שיותר נשים תרצנה לכרות עימו ברית נישואין. לעבוד על הנושאים האלה, ולהתחיל לגלגל מהלך נפשי של התקדמות לקראת זה, שבדרך כלל גם מצליח לעשות דברים טובים נוספים.

ומעל לכל זה לבקש את עזרת שמיים בתפילה ובעשיית טוב.

כל טוב ושמחנו בשמחות