זיווג שני

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 16/08/17 05:33 כד באב התשעז

שאלה

האם בזיווג שני מפסיקים להתראות גם שבוע לפני החתונה? והאם זה מנהג או הלכה

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה,

בעניין שאלתכם אודות מפגש לפני החתונה.

מתוך תשובה באתר הידברות:

אצל האשכנזים המנהג פשוט שהחתן והכלה לא מתראים זה עם זה לפחות שבוע לפני החתונה. ויש מהאשכנזים שנוהגים שלא להיפגש כבר 12-14 ימים לפני החתונה (יעויין מש"כ בזה בקובץ 'מבקשי תורה' קובץ כה, ובשו"ת אבן פנה חלק א' סימן קטו).

לגבי מנהג הספרדים, הריני לצטט מה שכתב הילקוט יוסף (שובע שמחות, חלק א', עמוד פא) שמעיקר הדין אין איסור להיפגש גם בתוך השבוע שלפני החתונה. וגם לא היה מנהג הספרדים להימנע מזה. ומיהו לאחרונה התקבל מנהג זה שלא להיפגש שבוע קודם החתונה גם אצל הספרדים, ובפרט בקרב בני התורה. ויש לברך על כך, שהוא מנהג נכון והגון למעט ככל האפשר בפגישות שבין החתן והכלה קודם החתונה. עד כאן דבריו.