זוועות....

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 14/03/18 09:32 כז באדר התשעח

שאלה

שלום,

קוראים לי מיכל ואני בכיתה י'. ישנה שאלה שמטרידה אותי מאוד והייתי שמחה לקבל תשובה כמה שיותר מהר.יש לי אמונה חזקה בה' ובכל זאת אני לא יכולה שלא לחשוב על הזוועות הנוראיות שקראו בעולם בהבנה שהכל במכוון ושהכל מלמעלה... זה לא מפקפק באמונה שלי בה' אלא באמונה שה' עושה רק טוב בעולם. ייתכן שה' עושה רע בעולם? אני יודעת שהכל לטובה ושכל דבר הוא בעל משמעות והכל אך אם כך, מדוע ה' עושה זוועות נוראיות שלא מובילות אותנו לשום מקום טוב?

תשובה

שלום

זו שאלה חשובה, וטוב שהיא מטרידה אותך. הדבר מלמד על נפש רגישה ומוסרית וגם מאמינה.

בעבר עניתי מספר תשובות בנושא זה בבמה זו. לצערי אינני יכול לכתוב שוב משום שאני במילואים כעת. חפשי ותמצאי. העקרון המנחה הוא שהכל לטובה, ואיננו יודעים תמיד כיצד. שנאמר 'טוב ד' לכל ורחמיו על כל מעשיו'. ובזה יש צורך באמון בד', ולא רק אמונה בקיומו של הבורא. אנו מאמינים בו ולא רק מאמינים במציאותו.

סליחה ובהצלחה