זה קרוב לוודאי, רחוק מלהיות ספק - דבר תורה להושענא רבה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 09/10/17 09:21 יט בתשרי התשעח

שאלה

בע"ה

אוטוטו נגמר חג הסוכות, ובסיומו- יצא הפתק המיוחל ובו יהיה כתוב לכל אחד מה יהיה איתו בשנה הקרובה (שתבוא על כולנו לטובה ולברכה..!)..

אני מניחה שכמוני גם אתם, סקרנים לגבי מה שיהיה כתוב והייתם רוצים לקבל איזו הצצה קטנה למה שנכתב בו(;

בחומש דברים (זה שנסיים מחרתיים בהתרגשות בשמחתורה), כתוב " לֹא-יִמָּצֵא בְךָ...קֹסֵם קְסָמִים, מְעוֹנֵן וּמְנַחֵשׁ וּמְכַשֵּׁף".

רבות נכתב על איסורים אלה, אבל לכאורה מה הבעיה שאדע מה יקרה איתי מחר, שנה הבאה או בכלל?

כדי ליישב את השאלות האלו, אני מביאה את דבריו המופלאים של רבי אבן עזרא המסביר מי הם אותם קוסמים שהתורה אוסרת עליהם : "ופירושו חותכי משפט האומרים: כך יהיה ללא ספק".

כלומר אותו קוסם, פוסק משהו על העתיד ובכך לוקח מן האדם את ההרגשה שהמציאות יכולה להשתנות, את האמונה, את התקווה, את התפילה.. לכאורה נותן לאדם את הכל, אבל מותיר אותו בלא כלום.

ולא כך היא דרכו של ה' יתברך, "ראה נתתי לפניך.. ובחרת!", האדם יכול לבחור, וכל בחירה שלו תשמש מפתח לדלת החדשה שתיפתח בפניו.

לסיכום דבריי, יש כלל הלכתי שאומר "יש ספק, אין ספק", חשבתי לאמץ אותו לטובת הרעיון שהבאתי- כאשר יש לי ספק במציאות, לא הכל ודאי לי, אני מבינה שאין קבוע והכל יכול להשתנות (לטובה!!), אז אין לי ספק בה' יתברך!

מאחלים לכם "פתקא טבא" ושנה מבורכת,

מעיין וחברים מקשיבים