התרת נדרים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/01/18 21:16 א בשבט התשעח

שאלה

שלום וברכה,

לפני כמה שנים קיבלתי על עצמי קבלה כלשהי (לא יודעת אם היא בגדר נדר, אבל הייתה הבטחה). לצערי נאלצתי להפר אותה פעם אחת בשנים האחרונות. בע"ה בהמשך לא אעשה זאת יותר.

האם יש טעם לעשות התרת נדרים על מה שכבר היה? או שאין לזה משמעות, כי הרי כבר הפרתי...

תודה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין משמעות להפרה כעת. אבל אם כבר קרה מקרה לפני שנים יתכן שיקרה שוב, ועל כן נראה שכדאי לפתוח את הנדר על ידי ג' אנשים שיתירו אותו ותקבלי עליך את הדברים בלא נדר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ